Lóvátett lovagok – bemutató a Pesti Színházban

Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiájának szeptember 29-i bemutatójával kezdte a Vígszínház őszi premierjeinek sorát. A Pesti Színház új előadásának főszerepében Szilágyi Csenge, Bach Kata, Telekes Péter és Wunderlich József látható, a rendező Rudolf Péter.

Navarra királya és kísérete megfogadják, hogy életüket három évig a tanulásnak szentelik, és minden földi élvezetet, szerelmet megvonnak maguktól. Naná, hogy még aznap a városba érkezik a francia királylány és három udvarhölgye. Naná, hogy rögtön felborítják a jól kieszelt tervet. Cselszövések, esküszegések és félreértések során vezet az út a szerelembe, keresztül-kasul a rímek sűrű bozótosán. A Lóvátett lovagok Shakespeare legjátékosabb komédiája. Naná, hogy több mint 240 szójátékot tartalmaz – ott van mindjárt a címe!

„Shakespeare hálás női szerepeket írt” – kezdi Bach Kata. „A Szentivánéji álom Helénája, A velencei kalmár Portiája után most Rosaline-t játszom, aki az utolsó festett kisujjkörméig nagybetűs nő, nem kislány, nem kamaszlány. Felnőtt nő, aki elegánsan, önbizalommal, jókedvvel csábít.”

Színlap és jegyvásárlás

Fotó: Dömölky Dániel